Børnebehandling​

Kranio-sakralterpaeut og fysioterapeut Vibeke Utzon har mange års erfaring med behandling af spædbørn med eftervirkninger fra graviditet og fødsel. Med eftervirkninger menes symptomer som f.eks:

 • Kolik-fordøjelsesproblemer
 • Sutteproblemer
 • Urolige og svære at stille tilfredse
 • Søvnproblemer
 • Skævt/fladt baghoved i forb.m en foretrukken side at have hovedet til
 • Reflux ("gylpeproblemer")

Selvom det at fødes er det naturligste i verden og den eneste "vej", kan der fysisk opstå skævheder og vrid af det fine kranie og rygsøjlen -med f.eks. afklemning af nerven til fordøjelsessystemet til følge.

Ligeledes kan nogle børn "låse" i deres nervesystem, så de enten er meget urolige, spændte og har svært ved at holde øjenkontakt (er fysisk stressede) eller usædvanligt nemme og stille/passive babyer. Dette er mindst lige så vigtigt at være opmærksom på! Disse babyer har "trukket sig", idet fødslen har forårsaget chok i deres nervesystem.

Ubehandlet kan disse komplikationer skabe problemer for børnene senere i deres udvikling.

En stor del af fødselstraumet udlignes gennem den nære kontakt mellem mor og barn, men i visse tilfælde er det ikke tilstrækkeligt. Ved en KST behandling bliver barnet forløst i sit nervesystem, og det bløde skelet og kranie kan genfinde den form det er ment til at være i.

Billedligt talt fødes barnet på ny -nu udenfor livmoderen.

Under behandlingen holder og trykker jeg med få gram forskellige steder på bækken, rygsøjle og kranie. Barnet har tøjet på og kan både behandles på briks og i armene hos mor eller far. Den lille oplever det afslappende og dejligt og vil ofte falde i søvn undervejs.

Mange forældre er i tvivl om deres barn bliver klar til skiftet fra børnehave til skole eller om de skal vente et år. Mange håber, at sommeren vil giver den sidste modning. Usikkerheden ligger ofte i nogle klare og synlige årsager:

 • Et meget uroligt barn
 • Manglende koncentration
 • Motorisk svage og dermed usikre børn
 • Adfærdsmæssige problemer

Motorik og indlæring hænger ubønhørligt sammen. Kranio-sakrale behandlinger går direkte på nervesystemet og dermed hele kroppen og hjernen. Da kroppen grundlæggende gerne vil være i balance og er en mester i selvheling, vil behandlingen virke stimulerende på hele systemet og dermed løfte barnet på det indlæringsmæssige, motoriske og sociale område.

En til to behandlinger kan gøre barnet skoleklar og give barnet en bedre balast. Med den ofte hurtige response på behandlingen vil barnet opleve:

 • Bedre balance - koordination
 • Sjovere og nemmere at indlære
 • Måske vil andre børn gerne lege nu
 • Lytter, ser og hører mere​​

Det større barn kan typisk have problemer med adfærd, motorik eller søvn. Skolebarnet klager over ryg-, skulder- hovedsmerter, eller måske har det svært ved at indgå i kammeratskaber o.s.v. Der kan også være indlæringsproblemer eller koncentrationsbesvær.

Grimme fald og hjernerystelse op gennem barndommen kan ofte forstærke de ubehandlede kranio-sakrale skævheder/ubalancer fra fødslen. Ligeledes kan gentagne penicilinbehandlinge påvirke i negativ retning. Egentlig kan man tale om "lag-på-lag-effekt".

Trøsten er, at barnets krop reagerer meget hurtigt på stimulering af deres helingssystem.

Få behandlinger er som regel tilstrækkeligt. I tilfælde af skævt, fladt baghoved behandles over længere tid med længere intervaller.​

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Kontakt​oplysninger

​Virum Fysioterapi I/S​

Geels Plads 20, 2. Sal, 2830 Virum

Klik her for rutevejledning

Telefon: 45 85 64 34

Åbningstider

Man - torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 16.00

Telefontider

Mandag til torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag 08.00 - 16.00​